Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Noi detalii despre comasarea ministerelor

16 mai. 2017,, 11:27   Politică
9527 6

Reducerea numărului de ministere va fi efectuată treptat, pînă în luna noiembrie a anului curent, a anunțat spicherul Andrian Candu, citat de NOI.md.

Potrivit lui, în scurt timp proiectul reformei guvernamentale va ajunge pe masa deputaților, doar că implementarea acesteia va dura ceva timp. „Noi sîntem pe ultima sută de metri de discuţii şi în majoritatea parlamentară. Ideea este ca perioada de tranziţie, de implementare a reformei să fie pînă în luna noiembrie, în aşa fel, încît anul bugetar financiar 2018 să înceapă deja cu noua structură a Guvernului”, a explicat Candu.

Chiar dacă liderul PDM, Vlad Plahotniuc, anunța recent că reforma guvernamentală va demara în timpul apropiat, spicherul a precizat că optimizarea structurilor guvernamentale este un proces anevoios. „Dacă sînt două-trei ministere care trebuie comasate, ai două-trei direcţii juridice, două-trei resurse umane, totul trebuie reorganizat începînd de la infrastructură și terminînd cu oamenii. Trebuie să faci o perioadă de evaluare, trebuie să vezi cine rămîne, cine pleacă, ce oportunităţi le dai celor care pleacă. Adică sînt încă multe probleme”.

Andrian Candu a negat zvonurile precum că reducerea numărului de ministere este operată cu scopul de a-i exclude pe liberali de la guvernare, avînd în vedere că anume ministerele conduse de liberali ar urma să dispară.

„Atunci cînd discutăm despre reforma Guvernului şi comasarea ministerelor, nu luăm în considerare partidul sau oamenii. Luăm în considerare eficienţa instituţiilor şi a structurii, ca după aceasta să discutăm cine şi ce îşi asumă. Aceasta nu înseamnă că, de exemplu, ministrul transporturilor, dacă nu va mai fi ministrul transporturilor, nu se va regăsi un alt liberal sau persoană delegată de liberali în alt minister, cel deja comasat”, a remarcat Candu.

El a declarat că aportul liberalilor la formarea coaliției de guvernare în ianuarie 2016 este apreciat, dar, totodată, „trebuie să fim conştienţi că în noul guvern urmează să fie delegați oameni de calitate, profesionişti şi integri”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?