X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

„Gladiatorul“ moldovean cucerește inimile fanilor spanioli (VIDEO)

16 mai. 2017,, 11:40   Sport
3758 0

Saveli Ganea, originar din Moldova, se numără printre cîștigătorii Campionatului Mondial la Lupte Medievale „Bătălia Națiunilor".


El a obținut medalia de argint la Campionatul Mondial la Lupte Medievale „Bătălia Națiunilor", care s-a desfășurat la Barcelona. Ganea a povestit într-un interviu acordat sputnik.md despre specificul luptei cu săbiile, căreia i-a dedicat cea mai mare a vieții sale, comunică NOI.md.

Saveli Ganea a devenit membru al naționalei Moldovei și a luat parte la Turneul „Bătălia Națiunilor“ deja a treia oară consecutiv. În acest an, el a concurat la proba „Bastard Sword“, ceea ce presupune lupta între doi adversari cu săbii, a căror greutate variază de la 1,7 pînă la 2,5 kilograme. Saveli a ajuns să concureze într-un grup dificil, cu adversari „gladiatori“ din: Marea Britanie, SUA, Rusia, Franța, Argentina, Italia și Ucraina. În cadrul turneului în grup el a reputat șase victorii. În play-off, el a fost mai puternic decît adversarii săi din Polonia, SUA și Spania, ajungînd în finală.



În lupta decisivă a trebuit să-l înfrunte pe adversarul de temut din Rusia, pe multiplul campion al lumii, Serghei Ucolov, lupta cu care nu s-a încheiat în favoarea compatriotului nostru. Chiar dacă a fost învins, Saveli Ganea a reprezentat în mod destoinic cinstea Moldovei la turneul de prestigiu, ceea ce i-a asigurat participarea la "triathlon" în duelul complicat. Această disciplină le permite luptătorilor să lupte mai întîi cu sabiile „bastard sword“, după care în trei abordări ei trebuie să-și confrunte adversarii cu sabia și scutul (cel mic, cu diametrul de pînă la 40 cm – n. red.) în mîini. La finalul meciului „gladiatorii“ luptă numai cu scuturile, iar cîștigătorul este determinat în funcție de numărul seturilor cîștigate de un luptător sau altul. Printre cei nouă luptători, admiși la triathlon, Ganea s-a clasat pe locul al patrulea. Nu există nici o îndoială că luptătorul dintr-o țară mică a putut să cîștige inimile fanilor spanioli.

Saveli Ganea a devenit cel mai de succes reprezentant al echipei naționale a Moldovei. Coechipierii lui au participat la lupte în mai multe discipline. Sportivii noștri au putut fi urmăriți în luptele de grup, unde se bat cu săbiile echipe a cîte cinci persoane, la disciplinele-duel „scut mic- sabie “, „scut-spadă“ „bastard Sword“ și „halebarda“. Cîțiva luptători moldoveni au participat la bătălia royală (regală), unde de fiecare parte luptă cîte 21 de persoane.



Nu este pentru prima dată cînd reprezentantul echipei naționale a Moldovei cîștigă o medalie la Turneu Internațional „Bătălia Națiunilor“. Astfel, anul trecut, compatrioata noastră Ecaterina Obadă a cîștigat medalia de aur la luptele cu halebarda.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?