Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O fracțiune ar putea să dispară din Parlamentul Moldovei

15 mai. 2017,, 16:00   Politică
6118 4

Una dintre cele mai mari fracțiuni din Parlamentul Republicii Moldova, care a ocupat în urma alegerilor legislative din noiembrie 2014 locul doi după numărul de mandate, riscă să fie desființată.

Este vorba despre fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova. Liberal-democrații au obținut, după scrutinul din 2014, 23 de mandate în Parlamentul Moldovei, după PSRM care a intrat în forul legislativ cu 25 de deputați.

Fracțiunea PLDM era urmată, după numărul de mandate, de comuniști – cu 21 de deputați, PD – cu 19 mandate și PL – cu 13 deputați. Acum în fracțiunea PLDM au mai rămas, deocamdată, cinci deputați. Este vorba despre Tudor Deliu, Iurie Țap, Vadim Pistrinciuc, Maria Ciobanu și Grigore Cobzac. Ultimul deputat, care a intrat în Parlament pe listele PLDM după ce Liliana Palihovici și-a depus mandatul, a anunțat că va face parte din grupul deputaților neafiliați.

Tudor Olaru a declarat la ultima ședință a Parlamentului că va susține inițiativele bune, cu parcurs european și care vizează îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor.

Astfel, din 23 de mandate la începutul actualei legislaturi a Parlamentului, fracțiunea PLDM a rămas doar cu 5 deputați. Potrivit Regulamentului Parlamentului, fracțiunea își încetează existența dacă numărul membrilor ei este mai mic de 5 sau dacă fracțiunea înaintează o rezoluție în acest sens.


Popularitatea PLDM a scăzut vertiginos după ce liderul acestei formațiuni, Vladimir Filat a fost învinuit și condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru corupere pasivă și trafic de influență.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?