X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tkaciuc: Persoanele, care vor să schimbe cursul istoriei trebuie să fie incoruptibile

15 mai. 2017,, 15:50   Politică
2883 5

Persoanele, care intenționează să schimbe cursul istoriei în Moldova, trebuie să înțeleagă destul de clar și exact, că politica necesită calități omenești principial noi: incoruptibilitate, integritate, onestitate sau de trei ori „incoruptibilitate”.


Opinia aparține ex-consilierului președintelui RM Marc Tcaciuc și a fost exprimată în cadrul interviului oferit publicației "Komsomolskaia Pravda v Moldove".

Dlui consideră că incoruptibilitatea este garanția succesului.

"Cînd se va aduna o masă critică de oameni, care vor înțelege că există lucruri care nu pot fi cumpărate, atunci vor surveni schimbările. Atunci cînd de pe piață vor dispare asemenea „mărfuri", precum: libertatea, cinstea, dreptatea, Patria, familia, copiii, atunci se va produce schimbarea de sistem", a explicat fostul politician.

Potrivit părerii lui Tcaciuc, societatea moldovenească, în mare sa parte, nu tîrguiește totuși cu aceste lucruri și de aceea este mai vie și mai veritabilă decît statul, care-i stă în cîrcă.

„Această piatră de hotar morală, etica noua, înțelegerea faptului că politica și serviciul în cadrul organelor de stat constituie un autosacrificiu, o povară, o responsabilitate și doar în ultimul rînd, posibil: onoare și slavă, vor deveni acea baza morală nouă pentru statalitatea autentică moldovenească. Acei care vor face primii pași în această direcție vor intra, cu siguranță, în istorie, indiferent de orientarea lor politică și geopolitică”, consideră ex-politicianul, care a fondat la Chişinău Biblioteca „Marc Bloch”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?