X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Companii din China, gata de realizarea unor proiecte investiționale în Moldova

15 mai. 2017,, 15:20   Economie
2022 0

Un șir de companii chineze sînt interesate în realizarea unor noi proiecte de investiții în Moldova în domeniul infrastructurii, transporturilor, energiei, agriculturii, sănătății și altele.

Pe parcursul zilei de astăzi, viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, aflat într-o vizită de lucru în China, a avut un șir de întrevederi bilaterale cu reprezentanții diferitor companii și corporații chineze.

Despre acest lucru au vorbit reprezentanții lor în cadrul discuțiilor cu vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în cadrul vizitei sale de lucru în China, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ministerului Economiei.

Calmîc s-a întîlnit cu președintele China National Light Industrial Produse Import și Export Corporation, Pan Wang, vicepreședintele China State Construction Engineering Corporation Ltd, Zheng Xuexuan, vicepreședintele Genertic Group, Zhou Mingehun, vice-președintele JingDong, Ma Jianrong, precum și cu alți oameni de afaceri din China, cu care a discutat posibilitățile extinderii cooperării comercial-economice, inițierea unor proiecte investiționale etc.

Ministrul Economiei le-a prezentat interlocutorilor oportunitățile de investiții oferite de Republica Moldova, în special prin intermediul zonelor economice libere și parcurilor industriale, precum și măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru crearea unui mediu de afaceri atractiv pentru companiile din țară și peste hotare.

Reprezentanții companiilor chineze și-au manifestat interesul față de piața moldovenească, inclusiv prin participarea la realizarea unor proiecte investiționale în infrastructură, transporturi, energetică, agricultură, sănătate etc.

Octavian Calmîc întreprinde în perioada 13-17 mai curent o vizită de lucru în China, unde participă la Forumul „Belt and Road Forum for International Cooperation” (Cooperare Internațională O Centură – Un Drum”), precum și discută cu autoritățile de la Beijing aspectele extinderii cooperării bilaterale dintre statele noastre.

În prezent, în Republica Moldova sînt înregistrate 84 de companii cu capital chinezesc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?