X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La concursul de suplinire a funcţiei de agent guvernamental la CEDO a fost admisă doar o persoană

15 mai. 2017,, 13:10   Societate
1920 0

Concursul de suplinire a funcţiei de Agent guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) ar putea să nu aibă nici un rezultat. La concurs au fost depuse doar două cereri.

Surse din cadrul Ministerului Justiţiei au relatat că o comisie specială a admis pentru participare la concurs candidatura lui Oleg Rotari, jurist cu experienţă de peste şapte ani în domeniu. Celălalt dosar a fost respins pentru că nu întruneşte cerinţele regulamentului şi anume lipsă de experienţă suficientă.

Pentru a promova concursul, Rotari trebuie să treacă proba scrisă şi interviul. Ulterior, dacă va fi acceptată, ministrul Justiţiei va propune prim-ministrului candidatura pentru desemnare.

Funcţia de Agent guvernamental a fost deţinută anterior de Marin Gurin, în perioada martie 2016 - aprilie 2017. În octombrie 2016, el a fost detaşat, prin hotărîre de Guvern, într-o misiune de asistenţă în Mali. În acest timp, atribuţiile de serviciu le-a exercitat Ruxanda Revencu, şef-adjunct al direcţiei generale Agent guvernamental din cadrul Ministerului Justiţiei.

Agentul guvernamental reprezintă Republica Moldova la CEDO. Totodată, are responsabilităţi privind asigurarea executării hotărîrilor acesteia în cauzele îndreptate împotriva statului, solicită interpretarea, revizuirea sau rectificarea hotărîrilor CEDO, întreprinde măsuri pentru prevenirea încălcărilor Convenţiei Europene.

Agentul guvernamental nu are dreptul să se ocupe de activitate politică şi să îndeplinească alte funcţii publice afară de activitatea pedagogică, ştiinţifică şi creativă.

Anterior, această funcţie a fost ocupată de cunoscuţii jurişti din Moldova - Lilian Apostol, Vladimir Grossu, Vitalie Pîrlog, Vitalie Nagacevschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?