X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Circulația pe unele porţiuni de cale ferată şi drumuri naţionale

14 mai. 2017,, 12:25   Societate
3050 1

Ploile torenţiale au blocat temporar circulaţia pe unele porţiuni de cale ferată. Pe segmentul Bender-Chișinău, la kilometrul 1513 și 1526, apele au spălat stratul de pietriș aflat sub liniile feroviare. Lucrările de restabilire a porțiunilor afectate s-au făcut pe parcursul nopții.



Totuşi, pericolul inundaţiilor persistă şi, din acest motiv, administraţia întreprinderii a decis suspendarea curselor locale de tren.

Subiectul a fost discutat şi la şedinţa comisiei pentru situaţii excepţionale, convocată în această dimineaţă de premierul Pavel Filip.

Trenul care venea din Moscova spre Chişinău a fost oprit în apropiere de satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. 27 de pasageri au fost aduşi la Chişinău cu autobuzul. Şinele au fost curăţate abia spre ora 02:00 noaptea.

"Întreprinderea de Stat "Calea Ferată" a Republicii Moldova a pus la dispoziţie un autocar pentru transportul pasagerilor la destinaţia finală Chişinău. Iar, astăzi dimineaţa din Chişinău a fost pus la dispoziţie autocarul care a transportat pasagerii către Bulboaca. Unde au fost îmbarcaţi în tren şi transportaţi înapoi pe cursa regulate Chişinău- Moscova", a spus viceministrul Transporturilor, Vitalie Rapcea.

Pe parcursul zilei, Comisiile pentru situații excepționale vor estima prejudiciile. Şeful executivului le-a cerut serviciilor responsabile să comunice între ele pentru interveni promt acolo, unde este nevoie.

"Cel mai important lucru este să comunicaţi. Şi Situaţii Excepţionale, Ministerul de Interne atunci când vorbim de Poliţia de Patrulare - Inspectoratul Naţional de poliţie. Şi dumnevoastră de la Ministerul Transportutilor să comunicaţi. Este important să cunoască dacă cumva suntem în situaţia să sistăm pe o porţiune sau alta circulaţia. Să intervenim în primul rând acolo, unde au de suferit oamenii", a spus premierul Pavel Filip.

Totuşi, cea mai grea situaţie se atestă în centrul ţării. Unde au căzut cele mai multe precipitaţii.

"Staţia meteorologică de la Briceni a înregistrat zero litri pe metru pătrat. În situaţia în care la Chişinău am avut 43 de litri, iar în Codrii 46. Oricum, 43 de litri pe Chişinău înseamnă 88 de procente pentru o normă lunară a lunii mai", a spus ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.

Potrivit meteorologilor, avertizarea meteo de ploi puternice se menţine şi astăzi în toată ţara.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?