Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon: Ca să fii preşedinte al tuturor trebuie să fii mut

13 mai. 2017,, 12:00   Politică
6713 10

Preşedintele Igor Dodon recunoaşte că nu a reuşit să devină preşedintele tuturor cetăţenilor, după cum a promis în perioada electorală, şi că armata rusă din Transnistria trebuie evacuată.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chişinău, transmite IPN.

„Este foarte dificil. Ca să fii preşedinte al tuturor trebuie să fii mut, să nu ai poziţia ta. Am fost informat că va avea loc o paradă a minorităţilor naţionale. Eu nu pot să susţin aceste persoane. Sondajele arată că tot mai mulţi cetăţeni au încredere în instituţia prezidenţială, în preşedinte”, a declarat şeful statului.

Întrebat despre trupele ruse din Transnistria, Igor Dodon a răspuns: „Majoritatea trupelor de acolo sînt de menţinere a păcii. Cum vom soluţiona problema Transnistriei, voi insista ca aceste trupe să fie evacuate. Republica Moldova este ţară neutră şi nu trebuie să aibă trupe străine pe teritoriul său”.

Preşedintele Dodon s-a arătat convins că PSRM va deţine majoritatea în viitorul Parlament şi atunci se va face lumină în furtul miliardului „ Ancheta în furtul miliardului bate pasul pe loc. Pentru aceasta trebuie schimbată clasa politică de la guvernare, procurorul general, ca toţi cei implicaţi să fie puşi la puşcărie”.

Igor Dodon s-a arătat optimist şi în privinţa reuşitei referendumului pentru demiterea primarului capitalei Dorin Chirtoacă şi a spus că secretarul său, Ion Ceban, este candidatul socialiştilor care să-l substituie pe actualul edil. „Dorin Chirtoacă va fi demis. Şi are două căi: ori va ajunge la puşcărie pînă a fi demis, ori va ajunge la puşcărie după demitere”, a declarat şeful statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?