Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce spune președintele CEC despre modificarea sistemului electoral

12 mai. 2017,, 18:50   Politică
2846 0

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu a fost întrebată: Ce va însemna pentru CEC o eventuală modificare a sistemului electoral?

„Am declarat și anterior că schimbarea sistemului electoral ține de oportunitatea politică, respectiv, în calitatea sa de organ apolitic, Comisia Electorală Centrală se poate expune doar vizavi de aspectele tehnico-organizatorice. În primul rând, considerăm imperativă stabilirea clară a mecanismelor și criteriilor de constituire a circumscripțiilor uninominale. Totodată, cele mai importante aspecte procedurale ce urmează a fi asigurate de CEC țin de revizuirea și ajustarea cadrului normativ, revizuirea și dezvoltarea sistemelor informaționale aplicabile în alegeri, dar și instruirea funcționarilor electorali și ai altor subiecți implicați în procesul electoral”, a declarat ea.

Întrebată pe cât de pregătită va fi CEC să facă față alegerilor în baza circumscripțiilor uninominale, Alina Russu a răspuns: „CEC are competențe pentru a realiza politicile în domeniul electoral. În condițiile unor reglementări exprese privind realizarea procedurilor electorale și a unor competențe clar definite în acest sens, Comisia este pregătită să facă față unui asemenea exercițiu electoral”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?