X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Încă șapte Post Terminale vor fi instalate în capitală ©

12 mai. 2017,, 17:30   Societate
1382 0
Astăzi reprezentanții Î.S. „ Poșta Moldovei” au susținut o conferință de presă dedicată lansării a șapte Post Terminale. Acestea vor fi amplasate în capitală, iar cetățenii le vor putea folosi gratuit.

Post Terminalele vor fi amenajate în cel mai scurt timp la adresele:

*str. Vissarion Belinski, nr.61 (Oficiul Poștal MD-2064);
*str. Ion Dumeniuc, nr. 12 (Linella nr. 20);
*str. Miorița, nr 11 (Linella nr. 39);
*str. Tudor Strişca, nr. 8/4;
*str. Teilor, nr. 6 (Oficiul Poștal MD-2043);
*str. Calea Ieșilor, nr.8 ( Centrul Comercial Zorile)

Prezent la eveniment, directorul general al Î.S. „Poșta Moldovei”, Serghei Nastas, a menționat că numărul persoanelor care folosesc serviciul Post Terminal este în continuă creștere, motiv pentru care s-a decis extinderea acestui serviciu. „Poșta Moldovei ține pasul cu tehnologiile inovatoare și a adus în Republica Moldova Post Terminalele. Astăzi, întreprinderea este o companie modernă, de o performanță înaltă, asigurată economic și orientată către clienți. Poșta Moldovei este gata să colaboreze cu magazinele online, astfel încât să simplificăm procesul de activitate a acestora, dar și a beneficiarilor. Deja avem primii clienți, iar asta arată că suntem profesioniști”. Totodată, Serghei Nastas a menționat că până la sfârșitul anului 2017, Poșta Moldovei își propune să aducă 32 de Post Terminale în capitală.

De asemenea, directorul Centrului de Prelucrare și Transportare a Poștei și conducătorul proiectului Post Terminal, Veaceslav Dragot, a menționat: ,,Ne bucurăm de atenția clienților, de faptul că tot mai multe persoane folosesc Post Terminalul. Asta arată că extinderea proiectului este o necesitate”. Totodată, Veaceslav Dragot a menționat că pentru a beneficia de acest serviciu clientul trebuie să se înregistreze pe site-ul www.pt.md, iar ulterior va primi un ID personal pe care îl va folosi atunci când va efectua comanda on-line. Când pachetul este plasat în Post Terminal, beneficiarul va fi anunțat prin intermediul unui e-mail și SMS, care va conține un cod secret.Codul unic va fi folosit de client, la momentul ridicării pachetului. Totodată, acesta a concretizat că trimiterea poștală va fi păstrată în Post Terminal timp de 3(trei) zile. După expirarea termenului de păstrare, trimiterea va fi extrasă din celulă și expediată la Serviciul POST TERMINAL (str. Piața Gării 3, MD-2000, Chișinău, R. Moldova), de unde va putea fi ridicată de către client (destinatar).

Printre partenerii prezenți a fost și reprezentantul companiei „Aviatehnologie”, Mihai Gîrneț. Acesta a menționat că instituția pe care o reprezintă a contribuit la realizarea Post Terminalelor și a îndemnat persoanele prezente să folosească Post Terminalul, deoarece oferă siguranță.

Prezent la conferința de presă a fost și primul client al Post Terminalului, Andrei Berzan . Tânărul a menționat că a văzut acest serviciu în țările înalt dezvoltate și s-a bucurat când a apărut și în Republica Moldova. „Primesc des pachete de peste hotare, iar fiindcă nu dispun de timp apelez la acest serviciu, care este simplu de folosit”.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Î.S. „Poșta Moldovei” au explicat modalitatea de utilizare a Post Terminalului, care este un sistem automatizat, prevăzut pentru recepționarea și distribuirea trimiterilor poștale. Acest utilaj constă dintr-o multitudine de celule protejate, care permit clienților ridicarea coletelor la orice oră, fără a se mai deplasa la oficiul poștal. Astfel de terminale și-au câștigat deja recunoașterea în mai multe orașe din întreaga lume. Poșta Moldovei a implementat acest serviciu în anul 2015, iar până acum în capitală au fost instalate cinci Post Terminale. Acestea se află la adresele:
*bd. Grigore Vieru, nr.5 (Oficiul Poștal MD-2068);
*bd. Moscova, nr. 14/1 (Oficiul Poștal MD-2005);
*bd. Dacia, nr. 34 ( Oficiul Poștal MD-2060);
*str. Alba-Iulia, nr. 202 (Oficiul Poștal MD-2071);
*str. Piața Gării, nr.3 (Oficiul Poștal MD-2000).
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?