X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon, recunoscător Uniunii Europene

12 mai. 2017,, 11:05   Politică
4231 3

Președintele Igor Dodon salută intenția Parlamentului European de a suspenda asistența financiară în valoare de 100 de milioane de euro pentru Moldova, notează NOI.md.

Șeful statului a precizat că, cu cît mai repede se vor termina banii pentru actualul guvern, cu atît mai mari vor fi șansele pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. În acest sens, Dodon i-a îndemnat pe demnitarii europeni să blocheze în genere finanțarea pentru Moldova.

„Eu salut această inițiativă, pentru că, dacă nu va fi finanțare pentru această majoritate parlamentară și acest guvern, mai curînd vom avea alegeri anticipate. Eu chiar îi încurajez în aceste intenții, să fie nu doar declarații, dar să treacă la acțiuni. Eu pledez pentru alegeri anticipate încă începînd cu anul 2014 și voi insista în continuare. Prin urmare, salut o astfel de inițiativă”, a relatat astăzi Dodon.

Menționăm că europarlamentarii au decis să condiționeze debursarea banilor alocați Moldovei cu respectarea normelor democratice la adoptarea reformei electorale. Surse din Parlamentul European spun că aprobarea finală a ajutorului macrofinanciar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova a fost amînată. Decizia finală urma să fie luată la 18 mai, dar Parlamentul European a decis să ia o pauză de cel puțin o lună.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?