X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Prognoza verii pentru Europa: Moldova se va confrunta cu o secetă

11 mai. 2017,, 17:16   Societate
5236 0

Perioade îndelungate de căldură, care vor include valuri de caniculă foarte periculoase, vor fi marea problemă cu care se va confrunta întreaga vară Europa de Sud şi de Est, inclusiv Republica Moldova.

Țara noastră se va confrunta, de asemenea, cu o secetă prelungită. Culturile de cereale vor fi cel mai puternic afectate. Ploile vor fi prezente în partea de nord a Europei şi vor lipsi în ţări precum Ucraina, Moldova sau România. Seceta prezentă în aceste ţări va continua şi în toamnă, avînd un impact dezastruos asupra agriculturii, anunţă meteorologii AccuWeather.

Valuri de caniculă periculoasă vor traversa Italia şi Balcanii. O vară lungă şi fierbinte este de aşteptat în toată Europa de Sud, cu perioade de caniculă extremă din Italia pînă în Peninsula Balcanică.

Temperaturi foarte ridicate se vor înregistra mai ales în lunile iulie şi august. Ţările cele mai afectate de valurile de caniculă vor fi Macedonia, Bulgaria, Ungaria şi România.

În schimb, vremea va fi rece şi schimbătoare în Marea Britanie şi Irlanda. Celelalte zone ale Europei vor fi lovite frecvent de furtuni puternice, începînd cu Franţa şi ajungînd pînă în Polonia şi Cehia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?