Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ostalep: Nu văd necesitatea de a modifica sistemul electoral (VIDEO)

11 mai. 2017,, 17:30   Politică
6025 8

Fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep este de părere că proiectul de lege cu privire la sistemul electoral mixt conține încă multe aspecte ce trebuie elucidate.

Intervievat de reporterul NOI.md, Ostalep a explicat că nu vede de ce a fost necesară modificarea sistemului de vot.

„Eu cred că nu era o anumită necesitate de a schimba sistemul electoral, eu cel puțin nu o văd, dar forțele politice din țară au decis deja. Depinde în ce fel aceste mecanisme noi vor fi implementate, pentru că este un fapt împlinit, sînt convins că proiectul va fi votat în lectură finală, dar chiar și în acest sistem oamenii au posibilitatea de a face o alegere conștientă. Asta nu înseamnă că este blocat în dreptul de a alege, dar dacă ești conștient de ceea ce faci, și în acest sistem o să fie multe posibilități de a schimba lucrurile”, a punctat Ostalep.

Un alt aspect al proiectului propus care rămîne neelucidat, spune comentatorul politic, ține de mecanismul prin care cetățenii din regiunea transnistreană își vor desemna deputații. Expertul se arată convins că acordarea dreptului de a-și alege direct deputații nu-i va avantaja în niciun fel pe locuitorii din stînga Nistrului.

„Asta este una dintre multiplele întrebări ale acestui proiect. Noi nu trebuie să ghicim, dar să știm exact cum va avea loc votarea. Această întrebare este unul dintre handicapurile acestui proiect, și ele sînt foarte multe, nici autorii înșiși nu cunosc. Cetățenii din regiunea transnistreană și pînă acum au avut dreptul de a vota, respectiv, aceste schimbări nu adaugă nici plusuri, nici minusuri, este doar o nouă formulă”, a relatat Valeriu Ostalep.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?