X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ce au discutat Dodon şi Putin la Moscova

11 mai. 2017,, 15:34   Politică
10285 11

În afară de participarea la partea oficială a manifestărilor cu prilejul Zilei Victoriei, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reuşit să discute cu omologul său rus importante probleme bilaterale.


Noi am acordat atenţie agendei relaţiilor bilaterale. S-au obţinut deja succese în ce privește reluarea exportului şi soluţionarea problemelor migranţilor. Noi am solicitat continuarea deschiderii accesului pe piaţa rusă a întreprinderilor moldoveneşti, pe de o parte, iar pe de altă parte, rezolvarea în continuare a problemelor migranţilor, a relatat Igor Dodon.

Şeful statului a specificat, de asemenea, că el consideră o mare onoare pentru toţi locuitorii ţării noastre faptul că, de Ziua Victoriei, în centrul Moscovei a fost interpretat imnul Republicii Moldova.

Pe 9 mai Igor Dodon a asistat la Parada Victoriei din Piaţa Roşie de la Moscova la invitaţia preşedintelui Federaţiei Rusiei, Vladimir Putin, după care liderii au depus flori la Mormîntul ostaşului necunoscut. Mai tîrziu, Igor Dodon, împreună cu familia, a participat la recepţia festivă din Kremlin cu prilejul Zilei Victoriei.

Aceasta a fost prima dată în ultimii 15 ani cînd un lider moldovean a participat la manifestările prilejuite de Ziua Victoriei din capitala Rusiei la un nivel atît de înalt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?