Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Jizdan vrea salarii europene pentru polițiștii din Moldova

11 mai. 2017,, 14:50   Societate
4638 7

Ministerul Afacerilor Interne în fiecare zi caută soluții pentru a face atractiv sistemul, astfel încît angajații să nu plece, a declarat ministrul de interne, Alexandru Jizdan, în cadrul unui interviu pentru Bizlaw.md, citat de NOI.md.

„Zi de zi echipa din Ministerul de Interne este în căutare de soluţii vizînd nu doar salarizarea, dar întregul pachet social – mă refer la apartamentele de serviciu, sănătate, educaţie. Atractivitatea din sistem sau condiţiile pe care noi dorim să le creem în sistem vor face ca angajaţii să reziste pînă cînd economia noastră va permite mărirea salariului angajaţilor noştri”, a declarat Jizdan.

Potrivit ministrului, o cauză a fluctuației de cadre este salarizarea proastă și regimul încărcat de lucru al unui polițist. Totodată, Jizdan a precizat că, datorită susținerei financiare a UE, în mărime de 57 de milioane de euro, va putea fi realizată o reformă calitativă a sistemului prin procurarea de echipamente noi.

Totodată, ministrul a spus că își dorește ca salariile polițiștilor să ajungă la nivelul celor europene, unde un polițist începător primește lunar 1000 de euro.
.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?