X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sindicatele consideră decizia Parlamentului una înţeleaptă

11 mai. 2017,, 08:40   Politică
1880 1

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) consideră că decizia Parlamentului privind introducerea în Moldova a sistemului electoral mixt este una înţeleaptă şi o va susţine.

Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a CNSM referitoare la votarea în Parlament, în prima lectură, a proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral.

În opinia sindicaliştilor, "această decizie înţeleaptă respectă atît voinţa cetăţenilor de reformare a clasei politice, cît şi nevoia de a obţine un consens politic mai larg".

"Avem încredere că legea adoptată va fi votată în curînd în lectură definitivă, iar noul sistem de vot pentru alegerea Parlamentului va intra în vigoare în această vară", se menţionează în document.

Autorii îndeamnă Parlamentul să continue dialogul cu societatea civilă pe subiectul sistemului de vot, pentru a explica pe larg ce înseamnă votul mixt şi în ce fel anume va aduce el schimbarea pe care cetăţenii o aşteaptă în politica moldovenească.

„Ne dorim în acelaşi timp ca introducerea votului mixt să fie un pas şi către alte reforme politice de pe urma cărora să beneficieze întreaga societate”, afirmă sindicaliştii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?