Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vedere panoramică a Marşului Victoriei la Chişinău (VIDEO)

10 mai. 2017,, 16:20   Societate
5699 4

Marşul Victoriei de la Chişinău, care a întrunit zeci de mii de persoane, a fost filmat de un quadrocopter al portalului NOI.md.


Memorabilul Marş al Victoriei, precum şi coloana numeroasă a „Regimentului nemuritor” au întrunit peste 70 de mii de oameni, care de 9 Mai şi-au făcut datoria faţă de rudele şi apropiaţii ce au luptat pentru independenţa Patriei în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Din cadrele filmate panoramic de la înălţime se vede cum coloana a pornit în mod organizat din Piaţa Marii Adunări Naţionale, a trecut pe străzile Bănulescu-Bodoni, Mateevici, Vasile Alecsandri şi a ajuns la Complexul memorial „Eternitate”, unde cetăţenii au depus flori la Focul etern şi mormîntul ostaşului necunoscut.

Mai mulţi oameni au salutat aparatul de zbor, adresîndu-i gesturi de bun venit. Cel mai mare interes quadrocopterul l-a prezentat pentru copii, care erau în număr mare în coloana Marşului Victoriei şi „Regimentului nemuritor”. Părinţii cu greu îi reţineau pe micuţii lor neastîmpăraţi, care voiau să ajungă la quadrocopterul ce s-a ridicat la înălţimea de peste 20 de metri. În cadrele video arată foarte impresionant portretele pe care oamenii le purtau în memoria strămoșilor viteji, mulţi dintre care şi-au sacrificat vieţile în lupta pentru independenţa Patriei. În obiectivul quadrocopterului portalului NOI.md a ajuns şi Drapelul Victoriei, care a fost cel mai mare din lume.

Precizăm că manifestări de sărbătoare cu prilejul aniversării a 72-a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei au avut loc pe 9 mai în toată Moldova. Mesaje de felicitare le-au adresat cetăţenilor preşedintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, liderii unui şir de formaţiuni politice şi obşteşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?