Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Spiritele se încing: Krasnoselski, deranjat de decizia CC privind trupele ruse

5 mai. 2017,, 10:33   Politică
6925 6

Așa-numitului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cataloghează ultima decizie a CCM drept una periculoasă.

Krasnoselski afirmă că hotărârea luată de Curtea Constituțională este una periculoasă. Totodată, acesta spune că judecătorii indică direct modul de soluționare a problemei.

„Este foarte periculoasă decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova prin care a declarat neconstituțională prezența militară rusă în calitate de forță pacificatoare. Acest lucru este clar din Constituția Republicii Moldova. Faptul că CCM recomandă rezolvarea acestei probleme prin mijloace diplomatice sau militare este grav și periculos. Curtea Constituțională nu propune ca problema să fie rezolvată în conformitate cu legislația în vigoare, dar indică soluții”, a declarat Krasnoselski.

Înalta Curte Constituțională a declarat următoarele: „Faptul că Federația Rusă nu și-a retras trupele de ocupație din estul țării, ci, dimpotrivă, și-a consolidat prezența militară în partea transnistreană a Republicii Moldova, constituie o încălcare a prevederilor constituționale referitoare la independența, suveranitatea, integritatea teritorială și neutralitatea permanentă a Republicii Moldova, precum și a dreptului internațional”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?