X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

UPDATE: Companii de creditare au prejudiciat statul cu milioane de lei

4 mai. 2017,, 16:25   Societate
6281 4

UPDATE 16:21 - Nouă companii de creditare din țară au prejudiciat bugetul statului cu 3 milioane de lei după ce s-au eschivat de la achitarea impozitelor. În acest sens, au fost reținute, în urma perchezițiilor de astăzi, patru persoane, fondatori și administratori, printre care și un fost colaborator MAI.

„Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, în colaborare cu Inspectoratul Național de Investigații, în cadrul unei cauze penale pornită la 28 decembrie 2016, azi patru persoane au fost reținute, în urma perchezițiilor efectuate pe faptul evaziunii fiscale la mai mulți agenți economici care gestionează companii de creditare, bănuiți în spălare de bani”, a declarat Cristina Popovici, ofițerul de presă PCCOCS, în cadrul unui conferințe de presă.

În cadrul urmării penale s-a stabilit că, în perioada anilor 2012-2017, agenții economici în cauză nu înregistrau corespunzător contractele de creditare, prezentînd acte falsificate. Totodată, azi, procurorii și ofițerii INI au ridicat documente contabile, financiare, înscrisuri de ciornă, bonuri falsificate.

Potrivit ofițerului de presă PCCOCS, reținuții colaborează cu ancheta și își recunosc parțial vina. Actualmente, continuă investigațiile în vederea identificării și a altor complici. Persoanele reținute riscă să fie private de dreptul de a ocupa anumite funcții pentru o perioadă determinată, închisoare de pînă la șase ani și amenzi.

11:25 - Procurorii PCCOCS au descins în această dimineață la compania de microfinanțare ”Alo, CREDIT” și la o companie de construcții gestionată de aceeași fondatori.

Percheziile au loc într-un dosar de evaziune fiscală și - posibil - spălare de bani, potrivit unor surse din anchetă.

În total sînt 9 percheziții la oficiile din Chișinău și Strășeni ale celor două firme.

Infomația ne-a fost confirmată, fără detalii de șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc.

Detalii despre companie:


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?