Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Românii vor construi un vas de 182 de metri pentru un miliardar norvegian (FOTO)

4 mai. 2017,, 02:00   Externe
3364 0

Miliardarul norvegian Kjell Inge Rokke a plasat o comandă de construire a unui vas de cercetare REV (Research Expedition Vessel), scrie Superyacht Times.

Construcția va fi realizată pe șantierul naval deținut de firma norvegiană VARD în orașul românesc Tulcea.

Proiectul a fost creat de celebrul designer de superiahturi Espen Oeino. Nava este proiectată pentru o echipă de 60 de oameni de știință și 40 de membri ai echipajului. Distanța de navigație autonomă proiectată este de 21 120 mile marine (39.114 km), ceea ce constituie 98 la sută din circumferința Pămîntului. Nava va fi folosită pentru a studia starea ecologică a mediului oceanic, împreună cu filiala norvegiană a WWF (World Wildlife Fund). Se preconizează că aceasta va fi pusă în funcțiune în 2020.

„Nu există nicio justificare economică pentru construirea unei astfel de nave din fonduri private, dar ea este una importantă pentru ocean. Nava va fi disponibilă în calitate de o platformă pentru activitatea savanților și cercetătorilor din întreaga lume”, a comentat proiectul Kjell Inge Rokke.

«REV, probabil, este cel mai interesant și mai important proiect asupra căruia eu am lucrat vreodată”, a spus Espen Oeino.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?