X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

NISSAN LEAF va participa pentru prima dată la MONGOL RALLY și AVENTURILE «PLUG IN ADVENTURES»

3 mai. 2017,, 10:29   Ştiri Auto
1986 0

Adepții circulației electromobile «Plug In Adventures» au creat o modificare expres Nissan LEAF – prima care va participa la Mongol Rally* pe electromobile și în vara lui 2017 va parcurge 10 000 mile (16 000 km) din Marea Britanie până în Mongolia.

Electromobilul cu denumirea LEAF AT-EV (All Terrain Electric Vehicle), creat în baza Nissan LEAF Acenta 30kWh, poate parcurge cu o singură încărcare 155 mile (250 km)**. Construcția de bază a suportat unele modificări, ce perfecționează echiparea electromobilului și vor fi necesare pe sectoarele îndepărtate ale traseului.

LEAF AT-EV are roțile Speedline SL2 Marmora și anvelope înguste Maxsport RB3, fapt care îi îmbunătățește caracteristicile dinamice pe drumurile neacoperite. Plăcile sudate sub pârghiile transversale ale suspensiei, furtunurile de frână armate, apărătoarele de noroi și protecția băii de ulei din folie de aluminiu de 6 mm – toate vor asigura o protecție suplimentară pe terenurile avariate.
Portbagajul de sus modificat permite încărcarea mai multor lucruri. Are în dotare și LED-uri cu fascicol Lazer Triple-R 16, care dă un surplus de lumină de 16 400 lumeni. Acest dispozitiv de iluminare frontală de tensiune joasă va fi util pe timp de noapte.

Particularitatea Mongol Rally constă în faptul, că timpul parcurgerii traseului nu este atât de important,ca însuși faptul acoperirii unei distanțe mari ? de aceea automobilele paerticipanților trebuie să le ofere un confort optim la drum. Modificările internioare LEAF AT-EV au fost axate pe micșorarea masei mașinii și extinderea spațiului : scaunele din spate au fost scoase, ca și centurile de siguranță din spate, fapt care a permis reducerea greutății cu 32 kg. În plus, în portbagaj au fost integrate extinctorul și trusa medicală. Zona de amplasare a șoferului și pasagerului/față a rămas aceeași, cu excepția covorașelor de cauciuc.

Modificările pe LEAF AT-EV au fost efectuate de compania britanică notorie RML Group.

Chris Ramsey, fondatorul «Plug In Adventures», spune: «Astăzi Mongol Rally este cel mai complicat și cel mai atrăgător raliu cu electromobilul, ne-am pregătit pentru el ani de zile. Pe traseu, ne vom confrunta cu descărcarea acumulatorilor și pe măsură ce vom înainta spre est, ne va fi tot mai greu să ne orientăm pe teren ».

«Pentru noi, decizia de a participa la raliu cu electromobilul Nissan LEAF era evidentă. Eu îl cunosc și mereu l-am considerat trainic și de nădejde, mai mult – în Europa este cea mai vastă rețea de stații de încărcare a electromobilelor. Când vom ajunge în regiunile îndepărtate și nu vom avea posibilityatea să utilizăm încărcarea rapidă, LEAF va putea fi contactat la la bateria acumulatorului și să-și continue drumul. Scopul acestei călătorii este să acumulăm experiență, nu să ajungem la destinație într-un timp cât mai scurt. Abia aștept ziua când voi pleca la drum și voi demonstra oamenilor din diferite țări cum e să călătorești cu electromobilul!»

Chris preconizează să facă opriri regulate în timpul călătoriei, pentru a relata locuitorilor din țările respective avantajele utilizării electromobilelor .El va utiliza și platforma What3Words (http://what3words.com/), pentru a înregistra amplasarea unor rețele de încărcare, care nu sunt indicate pe hartă. Pe viitor, coordonatele exacte ale punctelor de reîncărcare vor fi utile tuturor șoferilor de pe electromobilele care vor parcurge regiunea dată.

Gareth Dunsmore, director subdiviziune Nissan în Europa , comentează: «De la 2010, când am început vânzările Nissan LEAF, cumpărătorii noștri au parcurs peste p 3 mlrd.km, fapt care a permis reducerea emanațiilor de СО2 cu peste 500 mln.kg.***. Inițiativa Nissan Electrify the World unește oamenii pentru care electromobilele au devenit parte a vieții ».

«Însă nu mulți dintre proprietarii de Nissan LEAF au asemenea atitudini ne standarde, «Plug In Adventures», pentru a demonstra de ce sunt capabile electromobilele, în afară de a circula zilnic prin oraș. Salutăm acest proiect ambițios – participarea la raliu– și le dorim o călătorie plăcută și lipsită de primejdii ».


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?