X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Prin Chișinău va fi purtat cel mai mare Drapel al Victoriei din lume

2 mai. 2017,, 17:15   Societate
8523 10

Cîteva recorduri vor fi stabilite în cadrul evenimentelor solemne dedicate Zilei Victoriei, în centrul Chișinăului.


Participanții la marșul de comemorare a veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei (MRAP), care va avea loc la 9 mai în centrul Chișinăului, vor desfășura cel mai mare Drapel al Victoriei din lume. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului obștesc „Pentru Patrie”, Igor Tuleanțev, citat de NOI.md.

Cel mai mare Drapel al Victoriei din lume va fi desfăcut în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei, înainte ca participanții la marșul de comemorare să pornească pe străzile centrale ale Chișinăului spre Complexul Memorial „Eternitate”. Această ceremonie va fi precedată de un raliu, care va fi cel mai mare din istoria Moldovei. Igor Tuleanțev și-a exprimat încrederea că evenimentul va fi susținut de mai mulți cetățeni interesați de istoria țării lor și cinstesc memoria strămoșilor ce au luptat împotriva invadatorilor naziști.

Acțiunile de amploare prilejuite de Ziua Victoriei vor avea loc în mai multe orașe din țară, inclusiv Bălți, Comrat, Cahul, Taraclia, Basarabeasca și Anenii Noi. Reprezentanții Consiliului obștesc „Pentru Patrie” vor sprijini organizarea unor marșuri ale victoriei de proporții în toate colțurile țării, a acțiunii de salubrizare a cimitirelor militare și complexelor memoriale, a seratelor muzicale și literare, precum și a meselor rotunde și conferințelor. La 9 mai, în centrele multor localități vor fi desfășurate panglici Sf. Gheorghe.

De menționat că Consiliul obștesc „Pentru Patrie” a dat o apreciere înaltă acțiunilor partenerilor care au sprijinit inițiativa de a organiza evenimente de proporții cu ocazia Zilei Victoriei. La o ședință specială a Consiliului, din 27 martie, reprezentanții Partidului Comuniștilor, cei ai Partidului „Patria”, „Partidului Nostru” și altor organizații politice și sociale și-au confirmat disponibilitatea de a participa la aceste inițiative. În același timp, cei prezenți au menționat importanța organizării festivităților comemorative fără simboluri de partid.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?