X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Protest la Primărie. Comercianții din Piața Centrală sînt din nou nemulțumiți (Video)

14 mai. 2013,, 11:50   Societate
4874 0
Foto: noi.md
Peste 200 de comercianţi din Piaţa Centrală din capitală au pichetat astăzi în faţa Primăriei Chişinău. Aceștia se arată nemulțumiți de intenția autorităților de a înlocui tarabele din piață cu un centru comercial. Pentru a fi începute lucrările de construcție a acestui magazin, comercianții au fost chemați să elibereze tarabele pînă pe 25 mai.

”Ne alungă din Piața Centrală unde am activat 19 ani. Ne trimit acasă să stăm patru luni de zile și pe urmă să venim la lucru în magazin. Vor să construiască un Centru Comercial. Aici arenda este de coșmar – pînă la 80 de mii de lei pe an. Sînt bani foarte mari, pe care noi nu-i putem cîștiga. Va trebui să lucrăm doar pentru arendă. Acte pentru construcția acestuia nu-s”, a precizat protestatara Eudochia Buzdugan.

Potrivit autorităţilor, decizia de efectuare a lucrărilor de construcție a fost luată acum trei ani, iar comercianţilor le-au fost propuse alte spații de comercializare. ”Rămînem fără de lucru. Avem și noi problemele noastre de familie. Unde să ne ducem? Ne-au propus niște mese unde stau cîte cinci comercianți. Ce să fac acolo, să mă cert? Sînt o mulțime de magazine construite în Piața Centrală și lumea iese afară să vîndă, pentru că în ele nu intră nimeni”, a spus o altă protestatară, Lucia Sașco.

Autoritățile motivează această transformare a Pieței Centrale prin starea insalubră a pieței, în special în zona de comercializare a fierăritului. Pentru redresarea situației, comercianții propun să fie reconstruit doar acoperișul și schimbate tarabele.

Dacă într-o săptămînă nu se va lua act de propunerile protestatarilor, aceștia avertizează că vor continua protestele. Următoarea acțiune este preconizată pentru 21 mai curent tot în fața Primăriei Chișinău.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?