X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pe banii UE, în Transnistria va fi reparată o sală de sport

2 mai. 2017,, 16:15   Societate
2218 1

Datorită fondurilor europene, sala de sport a şcolii din localitatea Proteagailovca din Transnistria va fi reparată pentru prima dată în aproape 60 de ani de la darea ei în exploatare.

Proiectul, cu un buget de peste 134 de mii de euro, se realizează în cadrul Programului finanţat de Uniunea Europeană "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii", implementat de PNUD.

Surse din cadrul PNUD Moldova au relatat că sala este unica încăpere pentru activităţi sportive din sat, unde locuiesc peste 3,3 mii de oameni, dar şi cea mai mare din împrejurime, luînd în calcul şi oraşul Bender.

Potrivit directoarei şcolii, Eugenia Chiose, "sala de sport nu a fost reparată capital niciodată. Cu timpul, aceasta s-a deteriorat, devenind impracticabilă pentru lecţiile de educaţie fizică".

"Acum reparaţia este în toi. Muncitorii au schimbat deja geamurile vechi pe unele noi, din termopan. Este înlocuită pardoseala, tencuiala şi toate reţelele inginereşti. Vor fi reparate vestiarele şi blocul sanitar. Sala va corespunde tuturor cerinţelor moderne. Vreau să văd copiii alergînd cu drag la lecţiile de educaţie fizică", a spus directoarea, exprimîndu-şi speranţa că vor fi create secţii noi de baschet şi tenis, pe lîngă cele deja existente de handbal, fotbal, volei şi tenis de masă.

Încăperea va fi utilizată şi pentru organizarea festivităţilor cu participarea locuitorilor din satele vecine. Se planifică evenimente comune cu locuitorii satului Hîrbovăţ, de pe malul drept al Nistrului.

„Sportul are un potenţial enorm. El nu înseamnă doar concurenţă, ci şi consolidarea prieteniei şi bunei înţelegeri", spune Alexandra Ţeber, profesoară de educaţie fizică.

Acesta este unul dintre cele peste 70 de obiecte de infrastructură renovate prin intermediul Programului finanţat de Uniunea Europeană "Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii", implementat de PNUD Moldova. Programul contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale rîului Nistru prin implicarea reprezentanţilor autorităţilor locale, mediului de afaceri şi societăţii civile în proiecte comune de dezvoltare a afacerilor şi îmbunătăţirii infrastructurii sociale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?