Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

O posibilă moţiune de cenzură împotriva ”guvernului” transnistrean

2 mai. 2017,, 12:11   Politică
1965 0

Preşedintele Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, intenţionează "să abordeze oficial problema privind exprimarea votului de neîncredere împotriva Guvernului, dacă situaţia din regiune nu se va îmbunătăţi serios în timpul apropiat".

El a făcut acest anunț în cadrul unui miting de 1 mai, în centrul Tiraspolului, la care au participat, potrivit organizatorilor, circa 500 de membri şi susţinători ai partidului. Ei purtau drapelele partidului şi Rusiei, precum şi pancarte pe care scria: "Jos nedreptatea socială!", "1 mai trebuie să fie roşu!", "Opriţi majorarea preţurilor!", "Libertate deţinuţilor politici!".

Deşi comuniştii au făcut un apel către Federaţia Sindicatelor din Transnistria de a desfăşura mitingul împreună, organizaţia a desfăşurat activităţile de sine stătător, într-un număr mai mare, în parcul orăşenesc.

Comuniştii şi-au exprimat dezamăgirea în această privinţă, considerînd că acest fapt este un rezultat al schimbării recente a conducerii Federaţiei - "cu una mai loială şi mai dirijabilă, mai comodă pentru cei de la guvernare". Acelaşi lucru se referă şi la un şir de organizaţii obşteşti, "controlate de guvernare, ai căror conducători şi-au scos oamenii în parc, asigurîndu-i că cel mai interesant va fi anume acolo".

În alocuţiunea sa, liderul comuniştilor "a descris convingător starea deplorabilă a economiei transnistrene, precum şi a arătat greşelile concrete ale guvernării, care a promis foarte multe poporului, însă deocamdată nu a făcut decît transport gratuit în troleibuz pentru pensionari şi invalizi".

Potrivit lui, rezultatele primelor cinci luni de conducere a noului preşedinte, Vadim Krasnoselski, sînt doar "creşterea preţurilor, achitarea întîrziată a salariilor şi pensiilor, deficitul de valută, "găurile din buget", represiunile politice din ţară".

Liderul comuniştilor a acuzat autorităţile că îşi protejează firma preferată ("Sheriff" - "I.)-

"Cea căreia i se oferă facilităţi în defavoarea altor agenţi economici. Cea care, din păcate, deţine monopolul în Transnistria şi de aceea consideră că-şi poate impune transnistrenilor voinţa în toate domeniile: ce şi la ce preţ să cumpere, ce să citească şi să privească la televizor, pentru cine să voteze şi cum să numere voturile, ce să spună tare şi despre ce să tacă", a spus el, subliniind că Transnistria "are nevoie de o guvernare căreia să-i pese de bunăstarea poporului, nu de interesele monopolului".

În rezoluţia votată de toţi cei prezenţi se menţionează că "guvernarea trebuie să lucreze pentru oameni şi să fie controlată de societate".

"Orice funcţionar, inclusiv preşedintele republicii, este slugă a poporului. Cine nu vrea să slujească poporul – să plece din funcţie, noi îi vom alege pe alţii, mai demni şi mai competenţi", au afirmat comuniştii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?