X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Au fost găsite rămășițele unui ocean antic

3 mai. 2017,, 01:00   Externe
1937 0

Vechile lacuri depistate constituie o descoperire foarte importantă, deoarece ne vorbesc despre originea vieții și procesul de evoluție de pe Pămînt.

Oamenii de știință au descoperit în provincia canadiană Ontario un lac, a cărui compoziție este identică cu cea a unui ocean vechi, care a existat cu peste două miliarde de ani în urmă, transmite Nature.com.

După cum s-a menționat, oceanele antice de pe Pămînt erau bogate în fier, cu un conținut scăzut de sulf. Studiind compoziția apei, cercetătorii au remarcat că, în ciuda faptului că apa este amestecată în mod constant, bacteriile și elementele chimice rămîn practic neschimbate. Mai mult decît atît, acest fenomen este observat și la adîncime.

În unele lacurile savanții au depistat în apa fără oxigen bacterii speciale Methylococcaceae, care se hrănesc cu carbon și metan. Ei au observat că o astfel de compoziție poate fi o trăsătură comună a sistemelor similare ale unui ocean din era arhaică care a existat acum 4 miliarde de ani. Mai mult, oamenii de știință au descoperit fier în apa, ceea ce a dus la procesele de oxidare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?