Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

1 MAI. Cum să prepari cel mai sănătos grătar

30 apr. 2017,, 14:00   Societate
6076 0

Prima zi a lui Florar ne scoate de la mic la mare la iarbă verde unde poți să te bucuri de aer curat și de un grătar pe cinste.

Însă tu știi cum să prepari o masă sănătoasă și gustoasă în aer liber? Vara este tot mai aproape de noi, iar acest weekend pare a fi destinat ieșitului la iarbă verde, la un grătar sau la mare pentru a sărbători alături de prieteni.

În cazul în care planul tău include pregătirea grătarului în aer liber, uite de ce anume trebuie să ții cont!

Ai grijă ce produse pui pe grătar

Chiar dacă preparatele făcute la grătar par mai sănătoase, pentru că nu folosești ulei sau grăsimi, trebuie să fii atent cu ce o combini.

Alege să consumi un singur fel de carne. În felul acesta, digestia se va realiza mult mai ușor și gustul va fi mai intens.

Frigăruile de pui sînt varianta cea mai bună pentru a te bucura de compania prietenilor și de aerul curat, fără să rămănă urme asupra siluetei tale după acest mini concediu.

Evită pe cît posibil carnea tocată din care se fac micii din comerț. Dacă totuși sînt doritori de mititei, alege să pregătești compoziția la tine în bucătărie, astfel vei ști exact ce anume conține mixul de carne și vei evita eventualele complicații gastrice.

Legumele și mișcarea sînt esențiale

Exact, două elemente vitale pentru sănătatea ta. Alege să pui pe grătar legume spălate, curățate și tăiate de acasă pentru a nu te chinui în aer liber și pentru a evita astfel depunerea prafului pe ele pînă în momentul în care le așezi pe grătar. Optează pentru un grătar cu capac, care să acopere alimentele.

Mișcarea în aer liber, pe cît este de sănătoasă, pe atît este de frumoasă. Bucură-te de cei dragi ție și adu-ți aminte de jocurile copilăriei pe care le făceai cînd mergeai la pădure. Poate părea hilar acest sfat, dar în felul acesta se vor activa anumiți neuroni din creier care vor activa hormonul fericirii în organism.

Nu stropi grătarul cu apă

Asta este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care foarte multe persoane o fac. Odată așezate alimentele pe grătar, lasă-le să se prepare cu grătarul acoperit. Stropindu-le cu apă, vei interveni asupra procesului de preparare și vei favoriza atragerea de impurități din aer.

Nu folosi ustensile din plastic și asigură-te că ai saci la dispoziție pentru a depozita resturile menajere. Acoperă tot ce este posibil pentru a te bucura de o masă sănătoasă și gustoasă.

Nu uita de condimente, însă nu face abuz de ele. În general, masa luată în aer liber este mai condimentată decît de obicei pentru a putea fi asezonată mai bine cu băutura servită. Adu-ți aminte să păstrezi un echilibru în toate și să te bucuri de natură și beneficiile ce ți le pune constant la dispoziție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?