Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ce să mănînci la micul dejun pentru a avea energie toată ziua

11 mar. 2018,, 05:00   Externe
13409 0

Chiar dacă cei mai mulți dintre noi își doresc să aibă parte de dimineți liniștite, în care să aibă timpul necesar să își savureze pe îndelete micul dejun și cafeaua de dimineață, de multe ori lucrurile nu stau deloc așa.

Și nu trebuie să scăpam din vedere faptul că mulți specialiști susțin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pînă la urmă, micul dejun este ocazia fiecăruia dintre noi de a începe ziua cu dreptul, o ocazie care depinde de înțelepciunea cu care ne alegem alimentele de pe masă.

Iată care sînt alimentele care nu ar trebui să va lipsească de pe masă dimineață:

1. Ouă

Ouăle sînt printre cele mai hrănitoare și bogate în nutrienți alimente. Mai mult de atît, proteinele pe care le conțin ouăle sînt absorbite cu mare ușurință de către organism, așa că nu ar trebui să lipsească de la micul dejun. Consumul de proteine la micul dejun va crea senzația de sațietate pentru mai mult timp, ajutînd și la menținerea unui nivel de energie ridicat.

2. Banane

Bananele sînt ideale pentru micul dejun, avînd o combinație unică de antioxidanți, carbohidrați și potasiu ce oferă organismului energie. Mai mult chiar, specialiștii recomandă consumul de banane în detrimentul consumului de băuturi energizante.

3. Avocado

Avocado reprezintă o sursă excelentă de energie, fiind bogat în grăsimi monosaturate, digerîndu-se mai greu. De asemenea, avocado conține și fibre și vitamină B, surse naturale de energie.

4. Fructe proaspete

Fructele sînt surse importante de antioxidanți și alți compuși care îți mențin un nivel de energie ridicat. De asemenea, zahărul din fructe îți va diminua poftele pentru dulciurile nesănătoase. Cele mai indicate fructe pentru micul dejun sînt grapefruitul, afinele și bananele.

5. Ceai de plante

Cu toate că mulți dintre noi preferă să bea cafea dimineață, trebuie să vă spunem că ceaiul are mult mai multe beneficii asupra sănătății decît cafeaua. Ceaiurile ajută mai mult la hidratare deoarece sînt mai mult pe bază de apa, decît de cofeină. Ceaiul reprezintă o sursă naturală de cofeină și de antioxidanți ce ne protejează împotrivă radicalilor liberi.

6. Cereale integrale bogate în fibre

Există o varietate de tipuri de cereale, însă cele bogate în fibre sînt cele mai bune. Fibrele din cerealele integrale ne ajută să ne menținem senzația de sațietate pentru mai mult timp, în timp ce carbohidrații din cereale dau energie organismului.

7. Carne slabă

Carnea slabă este ideală pentru micul dejun, însă trebuie să o alegem cu grijă. Proteinele din carnea slabă sînt numai bune pentru a începe ziua, deoarece sînt sărace în grăsimi, iar aminoacizii îți vor menține energia pentru întreagă zi.

8. Unt de arahide

Untul de arahide ne oferă energie datorită combinației de proteine și grăsimi, spun specialiștii. Tocmai de aceea, poate fi o gustare potrivită și în cursul zilei, nu numai la micul dejun.

9. Pîine integrală

Față de pîinea albă, pîinea integrală conține mai multe fibre și grăsimi bune. Fibrele ajută să ne simțim sătui pentru mai mult timp și să avem mai multă energie. De asemenea, este bogată în complexul de vitamine B, binecunoscute pentru efectele benefice asupra nivelului de energie.

10. Iaurt grecesc

Probabil că va întrebați de ce se recomandă consumul de iaurt grecesc la micul dejun și nu neapărat iaurt simplu. Ei bine, răspunsul este foarte simplu: iaurtul grecesc este de 2 ori mai bogat în proteine decît iaurtul clasic, avînd, de obicei și un nivel mai scăzut al zahărului. Combinația de proteine și fibre va întîrzia procesul de digestie, ajutînd la creșterea nivelului de energie de peste zi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?