Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

România va aloca 1,8 milioane de euro Moldovei

29 apr. 2017,, 18:00   Economie
4867 1

Moldova și România vor elabora pînă la 15 mai și vor iniția realizarea unui plan comun de implementare a proiectelor de interconexiune a rețelelor de transport energie electrică și gaze naturale dintre ambele țări.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, o decizie în acest sens a fost luată de vicepremierul, ministru al Economiei al Moldovei, Octavian Calmîc, și omologul său român, Mihai Tudose, în cadrul unei întrevederii de lucru, care a avut loc în orașul Ploiești, județul Prahova, în urma analizei comune a procesului de implementare a acestor două proiecte, în vederea stabilirii unor termeni concreți pentru fiecare etapă de realizare a interconexiunii rețelelor electrice de transport, relatează NOI.md.

Analizînd situația curentă, cei doi miniștri au constatat că proiectul de interconexiune pe segmentul gazelor naturale derulează conform calendarului și către finele anului 2019 gazoductul Ungheni – Chișinău va fi pus în funcțiune.

În context, președintele consiliului de administrație a Societății Naționale de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A., Ion Sterian, a informat cei doi demnitari că săptămîna viitoare la Chișinău, în cadrul reuniunii experților va fi discutat planul de acțiuni pentru perioada următoare a proiectului.

Referindu-se la interconexiunea rețelelor de transport energie electrică, miniștrii economiei al Republicii Moldova și României au constatat de comun acord că există o întîrziere de cîteva luni, în primul rînd, din cauza întîrzierii cu realizarea proiectului tehnic a interconexiunii. În acest context, ministrul Mihai Tudose a dat asigurări că autoritățile de la București vor aloca 1,8 milioane de euro, necesare pentru realizarea acestui proiect și prezentarea lui pînă la mijlocul lunii iulie 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?