Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pentru prima oară la Chișinău: Campionat de Duatlon!

28 apr. 2017,, 18:30   Sport
2911 0

Pe data de 30 aprilie, duminică, la Chișinău se va desfășura Campionatul de Duathlon, care combină cursa de alergare cu cea de ciclism.

Startul competiției se va da în Piaţa Marii Adunări Naţionale, traseul fiind preconizat între străzile Puşkin şi Mihai Viteazul.

Sportivii vor concura la trei probe: Sprint Duatlon, Super Sprint Duatlon şi Fun Duatlon, la distanțe de la 3 pînă la 30 de kilometri.

Evenimentul este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia de Triatlon a Republicii Moldova.

"Este vorbim despre două şcoli tradiţionale, unite în cadrul unei competiţii. Evenimentul dat ne va permite să vedem care este pregătirea fizică a sportivilor la aceste probe", a spus Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

"Duatlon-ul este practicat în aer liber. Ne-am pus drept scop popularizarea modului sănătos de viaţă și să promovăm disciplinele sportive, care contribuie la acest lucru. În Moldova avem sportivi foarte buni. Ne dorim să putem concura la nivel internaţional. Această competiție e o etapă de preselecţie a viitorilor campioni" - a menţionat organizatorul Dorin Alexei - Solicitări de participare la Campionatul de Duatlon ne-au trimis circa o mie de persoane, inclusiv din străinătate. Sînt mulți participanţi din România și Ucraina. Pentru noi este foarte important că o să vină mulţi pretendenţi la medalii olimpice din Rusia, s-au înscris sportivi cu cetăţenie ucraineană, care se antrenează în Rusia. Pentru noi este un plus", a adăugat organizatorul.

Taxa de participare Campionatul de Duatlon e de la 200 pînă la 300 de lei. Copiii de pînă la 15 ani vor fi admiși gratis.

Bugetul competiţiei este de 600.000 de lei. Publika TV este partener media al Campionatului de Duatlon de la Chișinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?