Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

(PROBE VIDEO) Chirinciuc primind un plic suspect: Ține asta, și-ai să te lămurești

28 apr. 2017,, 15:57   Societate
12106 6

Astăzi, Centrul Național Anticorupție a remis presei imagini video cu ministrul Transportului Iurie Chirinciuc, în timp ce pune la cale unele înțelegeri.

Probele video conțin o discuţie a ministrului cu declarantul în care îi oferă nr. de telefon ale agenţilor economici cu care urmează să discute privind cedarea unui volum de lucrări din proiect

- discuţie dintre agenţii economici şi declarant despre cele 5 la sută ("otkat") - vedeţi comunicatul
- transmiterea unor sume de bani + discuţii cu privire la influenţarea unor judecători

Patru persoane au fost reţinute de CNA în urma unor percheziţii desfăşurate de CNA. Este vorba despre ministrul Transporturilor, directorul general-interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) şi şefii a două companii de construcţii.

Aceștia sînt bănuiţi de organizarea unei scheme infracţionale cu scopul dobîndirii de mijloace financiare în proporţii deosebit de mari.

Astfel, Iurie Chirinciuc, în complicitate cu persoanele menţionate mai sus, ar fi exercitat presiuni asupra unei companii cîştigătoare a licitaţiilor finanţate de Banca Europeană de Investiţii (BEI) cu scopul de a o constrînge să cedeze o parte din volumul de lucru unor agenţi economici afiliaţi.

Urmăriți mai jos probele video


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?