X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon a discutat cu Muhametșin detaliile apropiatei sale vizite la Moscova

28 apr. 2017,, 16:00   Politică
2729 4

Vineri, preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a discutat cu ambasadorul Rusiei în RM, Farit Muhametşin, detaliile vizitei pe care o va întreprinde la Moscova în perioada 8-10 mai.

Șeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că au mai discutat participarea sa la 9 mai la Parada Victoriei din Piaţa Roşie, precum şi detaliile întrevederilor cu conducerea Rusiei.

„În mod separat, am discutat despre progresul în reglementarea diferendului transnistrean, în special paşii întreprinşi de partenerii în negocieri, inclusiv Rusia. În cadrul discuţiei am abordat chestiunea privind eventualitatea reluării livrărilor de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan pentru consumatorii din Moldova", a menţionat preşedintele.

Şeful statului a precizat că printre subiectele abordate a figurat şi semnarea unui acord privind garanţiile sociale pentru cetăţenii Moldovei aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse şi pentru cetăţenii Rusiei aflaţi pe teritoriul Moldovei.

„Acest acord vizează calcularea vechimii în muncă, a pensiilor şi a prestaţiilor sociale pentru cetăţenii Moldovei aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse. Avînd în vedere faptul că 2/3 dintre compatrioţii noştri din străinătate se află pe teritoriul Rusiei, această problemă urmează să fie soluţionată cît mai urgent posibil. Acordul în cauză a fost elaborat acum trei ani, dar procesul de realizare nu a demarat deocamdată. Am luat acest subiect sub controlul meu. Sînt convins că în curînd vom putea semna acest acord”, a scris Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?