Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fusu, mustrată de deputați: „Sînteți o catastrofă pe capul învățămîntului”

28 apr. 2017,, 13:53   Politică
9828 6

Ministrul Educației, liberala Corina Fusu, a fost chemată astăzi la Parlament să dea explicații pe marginea acuzațiilor care i-au fost înaintate în moțiunea depusă de PSRM, notează NOI.md.

Funcționara nu a putut specifica ce măsuri a întreprins Ministerul în vederea eliminări neregulilor din domeniul alimentației copiilor. Prestanța Corinei Fusu a fost criticată aspru de deputații socialiști, liberal-democrați și cei comuniști, care au calificat situația din sfera educației drept „catastrofală”.

„Comisia de la Parlament nu a primit nicio propune de îmbunătățire a legislației în domeniu, asta înseamnă că vă convine tot ce se întîmălă astăzi cu copiii noștri. Ceea ce încercați să ne spuneți că se face totul pentru «dragii noștri copii» este mai mult o declarație politică. Nu ați întreprins nimic pînă astăzi”, a menționat deputatul PSRM Radu Mudreac.

Nici liberal-democrații nu au fost mai indulgenți. „Sînt profund dezamăgită de prestanța dvs. de astăzi. Am să aud lucruri serioase despre ce se întîmplă în sistemul educațional, dar ați venit atît de prost pregătită, încît mi-e rușine pentru dumneavoastră, în fața profesorilor care vă ascultă acum… Nu pot concluziona decît că sînteți o catastrofă pe capul învățămîntului”, a declarat deputata PLDM Maria Ciobanu.

La rîndul lor, comuniștii i-au reproșat Corinei Fusu faptul că încearcă să economisească bani din contul educației și siguranței copiilor, lucru condamnabil. „Să economisești pe spatele copiilor este o infracțiune. Sînt sigură că odată ceea ce fac astăzi liberalii în acest domeniu va fi calificat drept genocid. Noi vom susține moțiunea împotriva Corinei Fusu”, a afirmat deputata Elena Bodnarenco.
Menționăm că astăzi deputații decid dacă o revocă din funcția de ministru al Educației pe Corina Fusu, după ce la începutul lunii aprilie, socialiștii au depus o moțiune în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?