X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Apple vrea sa ne incarcam iPhone-urile de la routere Wi-Fi

28 apr. 2017,, 13:40   Ştiinţă şi IT
2720 1

Apple dezvolta in momentul de fata o tehnologie extrem de interesanta care ar putea revolutiona modul in care sunt incarcare wireless terminalele iPhone.

Tehnologia de incarcare wireless ar urma sa ajunga in iPhone 8 dupa ce este deja disponibila in Apple Watch inca din anul 2015, dar cei de la Apple doresc sa regandeasca modul in care este totul facut.

Un brevet de inventie inregistrat companiei Apple descrie o tehnologie care intr-o buna zi ar putea permite incarcarea terminalelor iPhone folosind routere Wi-Fi. Conform acestui brevet de inventie, Apple considera ca terminalele iPhone ar putea fi incarcate folosind frecvente care in mod normal sunt dedicate transferului de date.

Mai exact, retele celulare de 700 MHz – 2700 Mhz si retele Wi-Fi de 2.4 GHz, sau 5 GHz, ar putea facilita incarcarea la distanta pentru terminalele iPhone. In cazul retelelor Wi-Fi vorbim despre spectrul 802.11ad folosit de dispozitivele compatibile WiGig care functioneaza la o frecventa de 60 GHz, deci Apple are planuri destul de serioase.

Apple este de parere ca tehnologia sa se poate aplica la routere Wi-Fi standard, la turnuri de telefonie mobila, sau chiar la semnale emise de catre sateliti. Cei de la Apple nu specifica si o posibila distanta la care ar functiona incarcarea, dar teoretic atat timp cat dispozitivele pot recepta acele semnale, ar trebui sa si poata inmagazina energie in baterie.

Daca Apple ar reusi sa implementeze o asemenea tehnologie vreodata in iPhone, ar avea un avantaj imens in fata oricarui competitor existent pe piata. Chiar si incarcarea la 1 sau 2 metri distanta de pad-ul de incarcare i-ar oferi companiei Apple un avantaj major pentru iPhone, asa ca ramane de vazut ce surprize vom mai vedea in viitor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?