Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Ghimpu: Cred că v-ați întrebat de ce tac

28 apr. 2017,, 12:29   Politică
11536 10

Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că reținerile funcționarilor liberali de rang înalt constituie o lovitură de imagine la adresa formațiunii sale, informează NOI.md.

Potrivit lui, dosarul în care este vizat ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, nu conține probe concludente, ci doar „informații manipulatorii”. Ghimpu a precizat că această încercare „de a îngropa PL” nu va funcționa.

„Cred că v-ați întrebat de ce tace Ghimpu, de ce PL nu reacționează. Situația nu e simplă. Nu m-am grăbit pînă nu m-am clarificat cu unele probleme…. Îmi pare rău să constat că din cauza mea, a opoziției mele, așa cum sînt și în Parlament, și în societate, suferă colegii mei. Ce ține de celelalte dosare, încă nu am reușit să mă documentez. Dar, odată ce în dosarul Chirinciuc văd manipulări, e clar că scopul a fost denigrarea PL și a mea personală”, a spus Ghimpu, fără a preciza totuși cine stă în spatele acestor acțiuni denigratoare.

Întrebat dacă este șantajat de anumiți decidenți politici, cu scopul de a determina PL să voteze inițiativa votului uninominal, Ghimpu a răspuns: „Nu mă poate șantaja nimeni”. „Știu ce întrebări o să-mi spuneți: că după PLDM, Filat a spus că vine rîndul PL. Iată că se încearcă să se îngroape PL. N-o să fie așa. Cum am fost, așa și o să mor – și eu, și colegii mei”, a adăugat Ghimpu.

Totodată, liberalul menționat că partidul nu a luat încă o decizie în ceea ce privește retragerea din coaliția de guvernare.

„În problema aceasta cu guvernarea și toate celelalte o să primiți răspunsuri. Dați-mi voie să mă clarific, nu mă grăbiți, nu mă forțați”, a spus Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?