Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Companii din SUA, dispuse să investească în Moldova

28 apr. 2017,, 10:15   Societate
3484 1

Unele companii din SUA sînt dispuse să investească în dezvoltarea proiectelor de infrastructură din Moldova.

Acest fapt a fost menționat de Joshua Burke, atașatul comercial al SUA în România, în cadrul întrevederii cu viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Vitalie Rapcea, la care a participat și Jeanette E. Tyson, reprezentanta pe probleme economice a Ambasadei SUA în Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, întrevederea a avut loc în cadrul unei vizite de documentare la Chișinău a lui Joshua Burke, în contextul desfășurării Forumului Moldova Bussines Week 2017, din perioada 12-16 iunie 2017.

La începutul discuțiilor, viceministrul Vitalie Rapcea a mulțumit statului american pentru interesul necondiționat pe care îl manifestă pentru Moldova în extinderea ariei de cooperare în diverse domenii de activitate, menționînd despre suportul financiar acordat anterior de Guvernul SUA țării noastre, prin intermediul Fondului Provocările Mileniului, pentru reabilitarea și modernizarea unui sector cu o lungime de 93 km al traseului naţional M2 Sărăteni-Soroca.

La rîndul său, Joshua Burke a accentuat că Guvernul american râmîne în continuare un aliat ferm pentru Moldova în drumul ei spre aderarea la UE, iar colaborarea bilaterală moldo-americană va aduce doar beneficii substanţiale pentru cetățenii ambelor state. De asemenea, oficialul american a comunicat despre interesul companiilor din SUA de a investi în dezvoltarea proiectelor de infrastructură în Moldova.

În context, viceministrul Vitalie Rapcea a enumerat o serie de proiecte pe care Ministerul și-a propus să le promoveze. În mod special, s-a referit la proiectele de infrastructură a căilor ferate, renovarea parcului de locomotive și al materialului rulant ale ÎS ,,Calea Ferată din Moldova”,.

Totodată, s-a menționat și despre dezvoltarea Portului Internațional Giurgiulești, dar și despre necesitatea dezvoltării companiei aeriene ,,AIR Moldova” și a Aeroportului Bălți-Leadoveni.

La finalul discuțiilor ambii interlocutori au subliniat importanța asigurării deschiderii instituționale privind creșterea investițiilor americane în Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?