Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Apple vrea să facă viitoare iPhone-uri doar din materiale reciclate

27 apr. 2017,, 03:00   Ştiinţă şi IT
1982 0

Fiecare smartphone de top include cantități infime de materiale prețioase ce rareori sînt reciclate și aproape niciodată nu sînt folosite în procesul de producție al unui alt dispozitiv.

Apple vrea să remedieze această situație, chiar dacă momentan nu are un plan de bătaie foarte bine pus la punct, transmite Playtech.ro.

Odată pe an, oficialii gigantului din Cupertino publică un studiu intitulat Apple Environment Responsibility Report. Printre multe alte detalii interesante, ediția din acest an a documentului include o promisiune referitoare la practicile de producție ce vor fi puse în aplicare pe viitor. Practic, Apple și-a propus ca în următorii cîțiva ani să ajungă în punctul în care nu mai are nevoie să mineze după materiale prețioase.

„Sună nebunește, dar lucrăm la asta. Ne orientăm către un cerc închis cu furnizorii noștri. Într-o bună zi, ne-am dori să construim produse doar cu materiale reciclate, inclusiv produsele noastre vechi”, scriu cei de la Apple.

Într-un interviu acordat publicației Vice, vicepreședintele Apple responsabil de mediu, politică și inițiative sociale a ținut să menționeze că mai sînt multe detalii de lămurit pînă la implementarea unui plan atît de curajos. „De fapt, facem ceva ce am mai încercat rareori în trecut, anunțăm un scop înainte de a ne lămuri noi cum îl putem atinge. De aceea sîntem puțin nervoși, dar credem în același timp că este foarte important, deoarece ca firmă, sîntem de părere că aceasta este direcția spre care ar trebui să se orienteze tehnologia.”
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?