Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Locuitorilor capitalei li se solicită prudență permanentă

26 apr. 2017,, 13:00   Capitala
2216 0

Măsuri de securitate în timpul intervenţiei la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.

Comisia pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău a adoptat mai multe recomandări privind respectarea măsurilor de securitate în procesul de intervenţie la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.

În special, Comisia a constatat că persistă în continuare pericolul de prăbuşire a arborilor şi pilonilor, de rupere a crengilor şi a cablurilor pe întreg teritoriul municipiului Chişinău. În context, populaţia este avertizată asupra riscului de deplasare în preajma locurilor menţionate şi i se solicită prudenţă permanentă.

De asemenea, serviciile municipale specializate vor continua intervenţiile pentru defrişarea şi curăţarea a arborilor, înlăturarea cablurilor, reconectarea curentului electric, restabilirea iluminatului public şi a reţelei de contact. La rîndul său, Agenţia Ecologică Chişinău va verifica starea arborilor şi va comunica serviciilor specializate necesarul de intervenţie în continuare.

Pe teritoriul instituţiilor de învăţămînt vor fi delimitate zonele cu acces interzis. Elevii vor fi instruiţi cu privire la modul de deplasare prin oraş, şi anume să evite mersul pe sub arbori şi interzicerea atingerii cablurilor căzute. În grădiniţe copiii nu vor fi lăsaţi fără supraveghere şi nu se va admite ieşirea din clădiri în cazul existenţei zonelor de risc pe teritoriul instituţiei.

În context, Comisia a solicitat populaţiei să se implice şi să participe la acţiunile de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale din 20-21 aprilie. Crengile vor fi strînse şi depozitate pe marginea drumurilor sau în curţile blocurilor de locuinţă.

În cadrul acţiunilor nu se va admite intervenţia de orice fel la arbori, piloni sau cabluri, avînd în vedere pericolul de accidentări şi riscul pentru viaţă.

Locuitorilor municipiului Chişinău li se solicită să renunţe pe cît e posibil la transportul privat şi să folosească transportul public, pentru a evita formarea ambuteiajelor şi a facilita intervenţiile serviciilor la lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?