X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Jia Jia, primul robot umanoid chinez a oferit un interviu (VIDEO)

26 apr. 2017,, 03:30   Externe
2468 0

Robotul umanoid chinez Jia Jia a acordat luni primul său interviu în limba engleză revistei tehnologice 'Wired', într-un dialog puțin fluent care rămas de multe ori fără răspunsuri, relatează EFE.

Kevin Kelly, expert în inteligență artificială și cofondator al prestigioasei reviste din San Francisco a realizat interviul via Skype, în timp ce Jia Jia, îmbrăcată ca o prințesă tradițională chineză, a încercat să răspundă la întrebări fără prea mare succes, într-un dialog transmis în direct de agenția oficială de știri Xinhua.


"Poți să-mi spui numele tău, Jia Jia?", a fost prima întrebare pusă de Kelly, la care robotul a răspuns, "poate", în timp ce la întrebarea care este cel mai cunoscut actor chinez a spus că "nu știe".

Robotul finalizat în 2016 după trei ani de muncă și care la începutul anului a participat la conferința de noutăți tehnologice de la Shanghai și la "o întîlnire" cu fostul premier britanic David Cameron a rămas tăcut la multe întrebări.

Totuși Jia Jia și-a mișcat de cîteva ori capul și ochii destul de realist și a știut să spună că Marele Zid se află în China, însă cînd expertul i-a cerut mai multe detalii a ripostat laconic, "da, Marele zid".

Interviul a fost urmărit de mai multe mii de internauți care în fața problemelor manifestate de Jia Jia au fost de părere că robotul chinez este departe de a egala alte inteligențe artificiale, precum Siri al lui Apple, sau Alexa de la Amazon.

Chen Xiaoping, liderul echipei care a dezvoltat robotul Jia Jia la Universitatea de Științe și Tehnologie din China a asigurat că problemele au fost provocate de întîrzierea cu care robotul a primit întrebările via Skype.

Totuși robotul a interacționat, tot în engleză, cu un reporter al Xinhua care i-a pus întrebări în direct nu prin intermediul Skype.

Cînd ziarista chineză a întrebat-o ce vîrstă are, Jia Jia a glumit spunînd că "este un secret", iar la întrebarea dacă este cea mai frumoasă sau mai inteligentă din lume a răspuns reticentă, "poate".

La întrebarea dacă îi plac oamenii a spus sinceră că "nu", în timp ce la întrebarea "care este culoarea ei preferată" a răspuns enigmatic: "Cît ești dispusă să plătești?"

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?