Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O bandă înarmată a aruncat în aer o clădire, furînd 40 de milioane de dolari

25 apr. 2017,, 17:10   Externe
2291 1

Aproximativ cincizeci de indivizi puternic înarmaţi, despre care se crede că ar face parte dintr-o grupare de crimă organizată din Brazilia, au furat mai multe milioane de dolari în urma unui jaf armat comis în Paraguay, au anunţat autorităţile, care au catalogat incidentul drept "jaful secolului".

Oficialii au declarat că cel puţin un poliţist a fost ucis în cursul jafului armat care a vizat o companie de pază şi sediul poliţiei din Ciudad del Este, o localitate din sud-estul Paraguayului, la frontiera cu Brazilia şi Argentina, relatează site-ul postului France 24.

Infractorii au creat o serie de diversiuni în oraş, incendiind vehicule pentru a bloca drumurile şi detonînd mai multe dispozitive explozive în apropierea sediului poliţiei. Ţinta jafului a fost compania Prosegur, o firmă care se ocupă cu transportul de valori.

Imaginile transmise de televiziuni arată clădirea companiei de pază Prosegur devastată în urma jafului şi mai multe vehicule în flăcări.

Pînă în acest moment nu este clar ce sumă au reuşit să fure infractorii. Primele dată arată că în seiful jefuit de atacatori se puteau depozita pînă la 40 de milioane de dolari, însă autorităţile urmează să stabilească cuantumul în urma anchetei.

Cel puţin trei suspecţi au fost ucişi, iar alţi patru au fost arestaţi, în urma unei operaţiuni comune a forţelor de securitate din Brazilia şi Paraguay.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?