X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Nu-au fost indiferenți! Zeci de cetățeni au ajutat la refacerea Grădinii Botanice (FOTO, VIDEO)

25 apr. 2017,, 16:35   Capitala
5661 0

Zeci de cetățeni au reacționat la apelul Mișcării de Tineret „Voievod” și al Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava”, implicîndu-se activ astăzi în salubrizarea Grădinii Botanice.

Simpli cetățeni, alături de voluntarii Voievod și Ecodava, au curățat parcul de crengi, au făcut ordine în zona grav afectată de ninsoarea de saptămîna trecută, relatează NOI.md.

Nicolae Pascaru, preşedinte al Federaţiei „Voievod”, susține că foarte multe persoane au reacționat la apelul lor și au venit cu plăcere să contribuie la salubrizarea zonei. Printre aceștia se numără și peste 30 de voluntari Voievod, care nu erau antrenați în procesul școlar.

„Pentru Grădina Botanică este o situație excepțională. Nu s-a întîmplat niciodată un asemenea fenomen. Timp de 70 de ani a crescut o grădină atît de frumoasa și în două zile s-au distrus multe specii de plante. Este chiar și o situație emoțională”, a spus Pascaru.

La rîndul său, președintele Fundației „EcoDava”, Oleg Sclifos, a menționat că din partea Fundației s-au alăturat acțiunii peste 20 de voluntari.

„Este un volum de muncă enorm, fiindcă circa 80 de procente din suprafața Gradinii este deteriorată. Am reușit sa ne adunăm în număr de 20 de voluntari și sperăm sa fim de folos”, a spus Sclifos.

La rîndul lor, cetățenii simpli, care la fel, nu sînt indiferenți față de soarta orașului, susțin că au dat curs apelului și regretă mult că unul dintre cele mai frumoase parcuri din capitală a fost atît de afectat.

„Ajutăm Grădina Botanică. Vremea de afară a provocat această tragedie. Noi adunăm copacii ca Grădina Botanică să-și revină mai ușor”, a spus una dintre voluntare.

Potrivit ei, chiar dacă mai bine de o oră au lucrat intens, rezultatul muncii, practic, nici nu se observă, fiindcă copaci căzuți sînt extrem de mulți.

Mai jos puteți urmări un amplu reportaj video cu acțiunea de salubrizare organizată de Mișcarea de Tineret „Voievod” și Fundația pentru Dezvoltare Ecologică „EcoDava”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?