X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Ucraina a tăiat livrările de energie electrică în Lugansk

25 apr. 2017,, 15:30   Externe
2033 2

Alimentarea cu energie electrică a orașului Lugansk a fost complet oprită în noaptea de 25 aprilie, anunță „Interfax-Ucraina“, furnizarea energiei fiind sistată în toate zonele din oraș.

Pe 24 aprilie, directorul general al companiei ucrainene de electricitate din Lugansk, Vladimir Grițai a anunțat că, începînd cu ora 00:00, 25 aprilie, compania oprește furnizarea de energie electrică pe teritoriul controlat de separatiști. Decizia a fost luată de Ministerul Energiei și Cărbunelui din Ucraina și compania „Energerînok“.

Potrivit Guvernului Ucrainei, datoriile pentru energie electrică ale teritoriilor controlate de separatiști din regiunea Lugansk se ridica la circa 5,2 miliarde grivne (aproximativ 195 de milioane de dolari SUA).

Reprezentanții separatistilor au anunțat că au un plan de rezerva în cazul sistarii livrarii de energie electrica de către partea ucraineană.

În replică, guvernul rus a decis să înceapă furnizarea de energie electrică în regiunea Lugansk, din estul Ucrainei, după ce autoritățile ucrainene au sistat livrarea de curent, din cauza datoriilor pentru facturile neachitate, transmite „Interfax“.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?