X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Dezbaterile privind parcările cu plată, anulate din motive necunoscute

25 apr. 2017,, 15:01   Societate
2308 1

Dezbaterile planificate pentru astăzi, pe marginea proiectului privind funcţionarea parcărilor cu plată în Chișinău, au fost anulate, informează NOI.md.

Motivul anulării discuțiilor nu a fost precizat de municipalitate. Astăzi urma a fi supus dezbaterilor Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto.

Precizăm că ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat în această dimineață percheziții la Primăria capitalei, în cadrul unui dosar penal ce vizează proiectul parcărilor cu plată. În urma descinderilor, viceprimarul capitalei Nistor Grozavu, șeful Direcției transport al Primăriei, Igor Gamrețchi, dar și consilierul municipal Ghenadie Ivașcenco au fost reținuți. Ultimul a deținut funcţia de secretar general al grupului de lucru de achiziţii publice pentru selectarea companiei responsabile de amenajarea parcărilor. Totodată, trei administratori de parking au fost arestați pentru 72 de ore de ofițerii CNA.

Anterior, un grup de consilieri municipali au atenționat că acordul de parteneriat public-privat încheiat cu compania „EME Parkleitsystem” este unul fraudulos și reprezintă un pericol pentru securitatea financiară a Republicii Moldova. Potrivit lor, firma contractată de Primărie nu are experiență în domeniu, fiind fondată în mod dubios cu doar cîteva zile înainte de desfășurarea licitației. Un alt aspect care a stîrnit îngrijorări se referă la faptul că municipalitatea va primi doar 10% din suma rulajului lunar, iar 90% vor fi direcționați proprietarilor „EME Parkleitsystem”, conform contractului semnat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?