X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

“Anticorupție la distanță”. Platforma inedită a CNA

25 apr. 2017,, 14:43   Societate
1723 1

Agenții publici din Republica Moldova vor beneficia de instruiri anticorupție la distanță, datorită unei noi platforme implementate de CNA.

Ideea a fost preluată de la Biroul Central Anticorupție al Poloniei (CBA) și urmează a fi adaptată la prevederile legislației țării noastre.

La sfîrșitul lui aprilie curent, o delegație a CNA, condusă de directorul adjunct Cristina Țărnă, a efectuat o vizită în Polonia, unde a avut loc o întrevedere cu șeful CBA, Ernest Bejda, în vederea preluării platformei respective. Totodată, un acord a fost semnat între cele două părți, fiind astfel transmise și drepturile de utilizare a acesteia.

Din delegația CNA au făcut parte și specialiști IT din cadrul Centrului, care au fost instruiți în vederea preluării, adaptării și gestionării ulterioare a Platformei.

Urmare a implementării acesteia, CNA va dispune de un instrument inovativ de instruire la distanţă, care va conţine materiale didactice destinate funcționarilor publici, dar şi module speciale pentru studenți şi elevi, cu informație despre prevenirea și combaterea corupției.

Platforma este realizată cu suportul PNUD Moldova în cadrul Proiectului „Consolidarea capacităților CNA de exercitare a funcțiilor de prevenire şi analiză a corupţiei", finanțat de Ministerul Afacerilor Externe a Norvegiei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?