Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

O nouă conducere la AmCham Moldova

25 apr. 2017,, 10:52   Economie
6676 1

Camera de Comerț Americană din Moldova a desfășurat Adunarea generală a membrilor, în cadrul căreia a fost ales Consiliul director și președintele AmCham Moldova.

Potrivit unui comunicat emis de instituție, citat de NOI.md, Consiliul director nou ales este reprezentat de 11 membri, după cum urmează: Octavian Cazac (Turcan Cazac Law Firm), Vitalie Corniciuc (KPMG Moldova), Boris Efimov (Orhei-Vit), Roger Gladei (Gladei&Partners), Constantin Ivas (Petrom Moldova), John Maxemchuk, Tatiana Stavinschi (PwC Moldova), Traian Nechifor (Coca-Cola Hellenic Moldova), Charles Vernon (Vernon |David), Carmina Vicol (Prime Capital). Membrii aleși vor conduce organizația în perioada anilor 2017-2019.

În calitate de președinte al AmCham Moldova a fost aleasă Veronica Malcoci, director general al Grawe Carat Asigurări.

„Este o onoare și o responsabilitate, în egală măsură, să reprezint una dintre cele mai puternice asociații de business din țară. AmCham este un partener de încredere în relațiile dintre mediul de afaceri și stat. Împreună cu noul consiliu director, vom continua eforturile de îmbunătăţire a climatului de afaceri din Moldova în beneficiul companiilor-membre, dar și al societății”, a menționat Veronica Malcoci.

În cadrul Adunării generale a membrilor a fost prezentat Raportul anual de activitate pentru 2016. Raportul prezintă activitățile comitetelor, proiectele, evenimentele organizate de AmCham.

Eforturile AmCham Moldova au fost concentrate pe principalele direcții de activitate derulate pe următoarele domenii: fiscalitate, reglementarea afacerilor, producere și comerț, reglementarea relațiilor de muncă, mediu, servicii financiare, sănătate și altele.

În 2016 AmCham a instituit Curtea de Arbitraj Comercial Internațional din Chișinău – o platformă modernă de soluționare alternativă a litigiilor.

Realizările organizației, timp de 10 ani de activitate, se datorează bunei cooperări și dialogului constructiv cu autoritățile publice, organizațiile internaționale, donatorii și societatea civilă, astfel asigurînd un cadru legal transparent și echitabil.

Camera de Comerţ Americană din Moldova este o asociaţie notorie de afaceri, înfiinţată în anul 2006 de un grup de 9 companii, care reuneşte în prezent peste 110 companii americane, internaţionale şi locale. Acestea reprezintă 34 de industrii ale economiei naționale, generînd în jur de 27.000 de locuri de muncă.

La Adunarea generală au participat aproximativ 110 membri și oaspeți ai AmCham.

AmCham Moldova este o asociaţie nonguvernamentală, non-profit a businessului privat din Moldova. În calitate de membru a reţelei de 125 de camere de comerţ americane din întreaga lume, AmCham Moldova are drept misiune promovarea comerţului şi investiţiilor americane în Moldova, colaborarea cu Guvernul R. Moldova şi liderii comunităţii de afaceri pentru dezvoltarea unui climat de afaceri mai favorabil pentru comerţ şi investiţii străine în Moldova. Actualmente, AmCham numără circa 110 membri, care reprezintă 34 de industrii din economia națională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?