X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un submarin nuclear al SUA a ajuns în Peninsula Coreea

25 apr. 2017,, 10:46   Externe
1986 0

Un submarin nuclear american a intrat în apele din largul Peninsulei Coreea pentru a efectua exerciţii comune cu un portavion al SUA.


Departamentul american al Apărării a dispus trimiterea unui submarin militar în largul Peninsulei Coreea, unde se află deja grupul naval care însoţeşte portavionul USS Carl Vinson, anunţă oficiali militari sud-coreeni, citaţi de agenţia Yonhap.

„Submarinul cu propulsie nucleară USS Michigan va intra în apele din largul Peninsulei Coreea pentru a efectua exerciţii comune cu portavionul USS Carl Vinson”, a declarat un oficial militar sud-coreean, sub protecţia anonimatului.

În contextul tensiunilor generate de ameninţările balistice şi nucleare nord-coreene, Statele Unite au trimis portavionul USS Carl Vinson şi grupul militar aferent în Marea Japoniei.

Potrivit analiştilor, regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-un, ar putea efectua curînd noi teste balistice ori nucleare, situaţie care ar putea atrage o replică din partea Statelor Unite, potrivit Mediafax.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?