Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pericolul de inundaţii din Capitală a trecut

23 apr. 2017,, 14:46   Societate
3128 0

În Chişinău pericolul de inundaţii pare să fi trecut.



Nivelul apei din râul Bâc, în zona Capitalei, a scăzut cu peste un metru, în ultimele 24 de ore.

Potrivit directorului Agenţiei "Apele Moldovei", Igor Hâncu, râul a fost curăţat de crengile şi arborii căzuţi, iar acum apa îsi urmează cursul fără obstacole.

"Am fost şi am monitorizat şi am văzut toate râurile, inclusiv Bâcul. A scăzut, îi aproape în albia lui naturală. Adică, s-a retras mai mult de un metru. Toate barajele formate din arbori şi toate obstacolele au fost eliminate şi acum apa curge nestingherit la vale. Pe Chişinău a fost deja eliminat acest risc", a spus Igor Hâncu.

Totuşi, în sudul ţării, în raionul Basarabeasca, mai există pericol de inundaţii din cauza unui bazin acvatic dintr-un sat.

Acolo, muncitorii lucrează în regim sporit pentru a ţine situaţia sub control.

De asemenea, Centrul de Sănătate Publică din Chişinău atenţionează că, în urma topirii zăpezii, există riscul contaminării apei, care ar putea provoca diferite infecţii.

În cazul în care fântânile au fost inundate este necesară pomparea apei şi evacuarea nămolului. De asemnea, pereţii fântânii trebuie să fie spălaţi şi dezinfectaţi.

Principalele cauze ale poluării fântânilor pot deveni sistemele de canalizare, toalete în curţi, dar şi platformele de stocare a deşeurilor menajere. Apa infectată poate provoca boli grave ale aparatului digestiv.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?