Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

De ce nu a fost declarată totuși stare de urgență

22 apr. 2017,, 11:57   Politică
4077 2

Ieri-dimineață Igor Dodon era pregătit să declare stare de urgență în orice moment. Ulterior șeful statului a precizat că aceasta este prerogativa directă a Parlamentului, iar după masă Pavel Filip a spus că nu va fi declarată stare de urgență, pentru că este suficient ceea ce s-a făcut.

„Este o situație complicată pentru Republica Moldova, este greu, dar prin solidaritate vom depăși această situație, au fost luate toate măsurile necesare. A fost creată o celulă de criză de ieri. Această celulă a fost suplimentată cu Armată Națională. Nu a fost declarată situație de urgență, pentru că este suficient, putem să facem față acestor calamități”, a menționat premierul Pavel Filip în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale.

Prim-ministrul a atras atenția membrilor Comisiei că toată comunicarea trebuie făcută prin intermediul Celulei de criză și că a implicat Armata Națională și carabinierii pentru înlăturarea rapidă a consecințelor ninsorilor abundente.

Pavel Filip a mai dat indicația de a fi deschis un cont pentru partenerii externi, care sînt gata să ne dea o mînă de ajutor și a solicitat Celulei de criză să identifice necesităţile stringente ale populaţiei şi să intervină prompt în asigurarea cetăţenilor cu toate cele necesare.

Menționăm că 4 drumuri naționale și 147 de drumuri locale au rămas blocate, iar 500 de localități nu au energie electrică. De asemenea, sînt riscuri de inundații, dacă arborii care au căzut în căile de evacuare a lacurilor nu vor fi înlăturați. Codul galben de înghețuri este valabil până pe 24 aprilie curent, ulterior meteorologii spun că vremea se va încălzi simțitor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?