Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Chirtoacă: Avem nevoie de aproape un an ca să înlăturăm consecinţele

22 apr. 2017,, 12:00   Capitala
4670 7

Dorin Chirtoacă, primarul de Chişinău, spune că autorităţile locale vor avea nevoie de aproape un an pentru înlăturarea consecinţelor dezastrului provocat de ninsoarea tîrzie din aprilie.

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, la postul de televiziune PRO TV Chişinău, transmite IPN.

„Ca să facem ordine vom avea nevoie de cîteva săptămîni. Dar ca să lichidăm toate consecinţele, ne vom strădui ca pînă în toamnă să reuşim, dar cred că vom lucra pînă la sfîrşitul anului”, a precizat edilul.

Dorin Chirtoacă s-a plîns că întreprinderea municipală „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” are prea puţini angajaţi din cauza bugetului mic. „Întreprinderea are vreo 300 de angajaţi, dar ar trebui 3000. Nu avem posibilitate, dar trebuie să le majorăm bugetul, iar numărul angajaţilor să fie măcar de cinci ori mai mare. La fel şi cu dotarea tehnică. Dar acum acest număr de angajaţi nu reuşeşte să facă faţă”, a remarcat edilul.

Dorin Chirtoacă a îndemnat locuitorii capitalei, după ce se va face ordine prin curți, să participe și la înverzirea capitalei. „Oraşul este ca după război. Numărul de arbori distruşi este de cel puţin şapte mii, dar cred că se ridică la zece mii. Acum fiecare dintre noi va trebui să sădească cîte un arbore”, a îndemnat primarul de Chişinău.

Dorin Chirtoacă a mai spus că situaţia revine la normal şi că autorităţile au făcut faţă situației excepționale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?