Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

După deszăpezire, moldovenii sînt îndemnați să facă ordine la morminte

22 apr. 2017,, 11:30   Societate
3817 3

Persoanele care, din cauza condițiilor meteo nu pot ajunge în localitățile unde-și au înmormîntate rudele, pot să le pomenească la cea mai apropiată biserică, sîmbătă și duminică.

Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, Valdimir a emis o circulară în acest sens, informează NOI.md.

Potrivit Mitropolitului, acolo unde nu este acces spre cimitire, unde ar trebui să aibă loc oficierea serviciilor divine, rugăciunile pot fi înălțate în sfintele lăcașuri și așezăminte.

„Paștele Blajinilor este un obicei local de pomenire a celor adormiți, înrădăcinat în conștiința credincioșilor, iar slujbele și actele de milostenie pentru aceștia pot fi săvîrșite în biserici și în alte locuri decît la cimitire. Credincioșii care cinstesc acest Paști al Blajinilor și obișnuiesc să se deplaseze în alte zone și localități pentru a ajunge la mormintele rudelor și celor dragi sînt rugați să fie prudenți și să se limiteze la pomeniri în bisericile din vecinătate”, este scris în circulară.

După deszăpezire, moldovenii sînt îndemnați să facă ordine la morminte, ca mai apoi să fie oficiate slujbele.

Pomenirea morților se va face duminică, după Liturghei și luni la ora tradițională de pomenire a celor răposați din anii anteriori, pentru fiecare localitate în parte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?